top of page

Batterilading via landstrøm

Off-grid fra A til Å | Del 20


Ønsker du heller å høre artikkelen?

Vi har spilt inn artikkelen i ett lydklipp, enkelt trykk på play-knappen nedenfor og få artikkelen lest opp til deg via spilleren nedenfor:


Batterialding via landstrøm

Velkommen

Hei! Jeg heter Ole Velkommen til Off-grid systemer sin informasjonsserie som gir deg alt du trenger å vite for å realisere din off-grid drøm. Uansett om det gjelder strøm til hytta, mikrohus, bobil, båt eller annet. Disse stedene har rundt 90% like systemer, med noen unntak som jordspyd på hytta og dynamolader i kjøretøy. Resten er stort sett likt, så denne informasjonsserien/kurset passer for deg som søker etter off-grid strøm uansett!


All informasjon i Off-grid strøm fra A til Å-kurset vil bli delt på tvers av plattformer som tekst, bilder, video og podcast, slik at du kan velge hvordan du ønsker å lære nye ting. Besøk nettsiden for en oversikt over alt innholdet du kan velge mellom!


I løpet av de neste månedene vil vi jevnlig dele innhold som systematisk går gjennom alt du trenger å vite fra A til Å for å få et off-grid strømsystem som passer perfekt for deg. Dette sikrer at du verken betaler for mye for noe du ikke trenger eller ender opp med et system som ikke møter dine forventninger.


Hvis du ønsker informasjonen før alle andre, må du abonnere på vårt ukentlige nyhetsbrev som sendes ut hver fredag via e-post. Skjema for påmelding finner du på nettsiden ved å klikke på knappen.

 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av batteriladere



 

Artikkelen sitt innhold

Batterilading via landstrøm


Å koble seg til landstrøm representerer det motsatte av off-grid, nemlig on-grid. Vi i off-grid systemer ønsker selvfølgelig å fokusere på off-grid løsninger, men det vil likevel være situasjoner der dårlig vær kan føre til at du ønsker å stå stille en stund, enten på båten eller i bobilen, og dermed mister tilgangen til både solstrøm og dynamolading.


I slike tilfeller er landstrøm en god investering. En landstrømlader gir deg muligheten til å lade opp batteribanken din ved å koble deg til en vanlig stikkontakt eller via et adapter på en campingplass, marina eller et aggregat.


Når det kommer til lading av batteriene dine fra landstrøm, eller mer folkelig sagt, fra stikkontakter, har du to muligheter. Du kan enten kjøpe en dedikert batterilader, eller du kan gå for en kombinert lader- og inverter-enhet. Det ene valget er ikke nødvendigvis bedre enn det andre, men jeg vil anbefale å gå for en kombinert lader og inverter siden dette gir enklest installasjon. Du vil også få flere praktiske og automatiske muligheter for 230V forbruket ditt. For eksempel er det mulig å kombinere inverter- og laderkraften til å drive større ting i off-grid systemet ditt. Du kan også enkelt ha ett sett med 230V stikkontakter som vil fungere både off- og on-grid.



Det samme gjelder her som for alle andre lademuligheter for forbruksbatterier: Laderen du velger må ha en egen prosedyre for din batteritype for å fungere optimalt og trygt. Når det gjelder landstrømladere for lithium, anbefaler jeg å velge en som har kapasitet til å lade opp batteribanken din i løpet av en natt eller en 8-10 timers periode. Dette gir deg muligheten til å for eksempel tilbringe en natt på et sted og være klar til å dra videre med fulle batterier dagen etterpå. Hvis du har AGM eller GEL batteri, anbefaler jeg å følge huskeregelen som er 10 % av batteriets kapasitet til laderens evne til å gi strøm. Eksempelvis, hvis du har en batteribank på 400Ah AGM fritidsbatterier, er det optimalt med en 40A lader. En for liten lader vil overlade batteriet over tid, og en for stor lader vil ikke kunne fylle batteriene til 100 % på grunn av at bulk-, absorpsjons- og float-stadiene går for fort.


Tusen takk for at du tok deg tid til å lese denne artikkelen, jeg håper du sitter igjen med noe ny kunnskap rundt "Batterilading via landstrøm" . Scroll litt ned og klikk deg videre inn på nettsiden hvis du ønsker å lese om andre temaer, eller ta en titt på hva vi tilbyr av produkter og tjenester her på https://www.offgridsystemer.no


- Vi snakkes!


 

Relaterte produkter




 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av batteriladere



 

Mest spurte spørsmålene rundt "Batterilading via landstrøm" besvart


Kan man lade lithium batteri?

Ja, alt du trenger å sjekke er om din lader har et lithium ladeprogram så kan du trygt lade dine lithium batterier.


Hvor lenge kan batterilader stå på?

Så lenge du har en batterilader av god kvalitet kan batteriladeren stå på så lenge du ønsker. Laderen vil detektere spenningen til batteriet ditt og stoppe lading selv.


Hva betyr BMS på batteri?

BMS betyr Battery Managment System og er batteriet sitt beskyttelses system som sørger for at batteriet ditt hverken tar i mot eller gir ut mer lading enn den tåler.


Hvor mye kulde tåler Lithium batteri?

Teknisk sett tåler ikke lithium lading i kuldegrader. Det finnes batterier med varmefunksjon som bruker ladestrømmen til å varme opp batteriet til en temperatur den tåler før den kan ta i mot lading.


Kan batterilader ødelegge batteri?

Ja, hvis du ikke har riktig ladeprogram kan det gå galt. Snakk med oss om tips til hvilken lader du bør velge!


 

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page