top of page

Solcellepanel bobil

Oppdatert: 19. jan.

Hei, er du på utkikk etter informasjon rundt solcellepanel til bobil? Da er du på rett sted, denne korte artikkelen vil gi deg litt info rundt hva som er spesielt med solcelleanlegg til en bobil. Og hvordan type solcellepaneler som finnes der ute, og hva som er fordelen og ulempen med de. Fortsett å les hvis du ønsker å lære mer, eller klikk deg direkte inn på butikksiden til våres solcellepanel utvalg.


 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solcellepaneler



 

Njuter bobillivet i det fri
Njuter bobillivet i det fri

Artikkelen sitt innhold


Hvor mye effekt trenger man i en bobil?

Svaret på hvor mye effekt man trenger spørs på forbruket ditt, men generelt i en bobil lønner det seg å fylle taket ditt med så mye panel-effekt som mulig. Noe av det billigste i et solcelleanlegg i bobil er panelene. Og du vil aldri angre på å ha for mye strøm. Vårt råd her på offgridsystemer er kjøp så mange paneler som du har plass til. NB! Et veldig viktig tips her er å matche spenning ved parallell kobling og strøm når du kobler i serie. Ta kontakt så hjelper vi deg.


Hvordan panel finnes det til solcelleanlegg i bobil?

Til solcelleanlegg i bobil kan du bruke enten fastmonterte rammepaneler, semi fleksible paneler eller hvis du er ute etter noe mindre permanent sammenleggbare-paneler. Personlig har jeg festet rammepaneler til taket også tar jeg ut og inn et sammenleggbart panel på de dagene jeg trenger mer effekt.


Grunnen til at jeg personlig ikke bruker semi fleksible paneler er fordi de blir limt fast til taket uten noe form for lufting under de, dette skaper høy varme og de har en vesentlig lavere levetid en et rammepanel. Det skal også sies at semi fleksible paneler er perfekt på områder som ikke er flate. Fordi her vil du ikke klare å montere ett rammepanel. De veier også rundt halvparten av vekten, noe som er viktig å tenke på i en bobil.


Hva skjer hvis du parkerer i skyggen?

Hvis du får skygge på panelet ditt vil panelet slutte å produsere strøm hvis cellene er koblet i serie. En enkel forklaring med et eksempel er at du kan tenke deg et solcellepanel som et rør, strømmen som vann som flyter i røret og skyggen som en kvist som tetter røret helt.


En måte å jobbe rundt dette på annet en å parkere der det ikke er skygge såklart. Er å kjøpe half-cut paneler., half-cut betyr rett og slett at ett panel er satt sammen av to mindre paneler koblet i parallell. Det som skjer da ved skyggelegging av deler av panelet. Er det samme som om du har to rør med vann, og det ene røret tettes, da vil du fortsatt få 50% vannflyt ut i stedet for 0%.


Løsningen over kan du også gjøre ved å koble mest mulig i parallell i stedet for serie hvis du har flere paneler, det vil gi samme skygge håndtering. Bare pass på å få riktig spenning til solcelleregulatoren din.


Hvordan feste panelet?

Hvordan du best fester panelet på taket i bobilen din er avhengig av hvordan panel du har gått for. Hvis du har et semi fleksibelt solcellepanel kan du rengjøre overflaten og lime panelet på taket ditt med egnet rengjøring og lim. Her er det ekstremt viktig at du bruker ett rengjøringsmiddel og lim som er laget for å fungere sammen. Hvis dette gjøres feil vil panelet ditt løsne over tid, og rett og slett fly av taket ditt. Når det er sagt er dette den mest brukte måten å feste paneler til bobiler på, så lenge det er gjort riktig er det en kjempe enkel og billig løsning som ikke gir deg masse ekstra hull i taket.


Når det kommer til rammepaneler kan disse også limes, men her er det også vanlig å bolte de fast i taket eller i ett takstativ-system. Dette sitter bokstavelig boltet fast og vil aldri gå noen vei etter du har festet det skikkelig. Dette er løsningen jeg personlig er mest komfortabel med.


Tusen takk for at du tok deg tid til å lese denne artikkelen, jeg håper du sitter igjen med noe ny kunnskap rundt solcellepanel i bobil. Scroll litt ned og klikk deg videre inn på nettsiden min hvis du ønsker å lese om andre temaer, eller ta en titt på hva jeg tilbyr av tjenester her på https://www.offgridsystemer.no


- Vi snakkes!


 

Relaterte produkter





 

Mest spurte spørsmålene rundt solcellepanel til bobil besvart

Her er en kort liste over de mest spurte spørsmålene rundt solcellepanel til bobil med tilhørende korte og forståelige svar. Ta en titt og se om ditt spørsmål er besvart.


Hvor stort solcellepanel trenger en bobil?

Hvor stort solcellepanel du trenger avhenger av forbruket ditt, men når det kommer til solcellepanel og bobil anbefaler vi i offgridsystemer at du fyller taket ditt så mye det går. Solcellepaneler er relativt billige og du vil nok ikke angre på å ha for mye strøm tilgjengelig.


Kan man gå på Bobiltaket?

Du skal være forsiktig med å gå på bobiltaket ditt. Det er anbefalt å gå langs ytterkantene fordi der har du veggen direkte under som ekstra støtte. Hvis du ønsker å gå på taket til din bobil lønner det seg å fordele vekten sin mest mulig for å forsikre seg at man ikke ødelegger noe.


Hvor lenge kan man fricampe med bobil?

Hvor lenge man kan fricampe er helt avhengig av hvor i verden du er. I Norge for eksempel kan man fricampe i 2 døgn, men det finnes unntak hvor man kan stå lenger og dette gjelder i områder der det er lite folk, generelt i ødemarken.


Kan jeg montere solcellepanel selv?

Nei, ikke hvis du vil ha det godkjent for Enova støtte eller lignende. Da må det installeres av fagfolk. Det du kan gjøre derimot er å bruke sammenleggbare paneler, disse blir ikke endel av en fast installasjon og krever derfor heller ingen godkjenning eller montering.


Kan man tråkke på solcellepanel?

Nei, for det meste kan du ikke tråkke på solcellepanelet. Hvis dette er tilfellet er det tydelig beskrevet og reklamert for, for det gjeldende panelet. Hvis du er i tvil, ikke tråkk på solcellepanelet ditt.


 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solcellepaneler



 

106 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page