top of page

Lithium batteri bobil

Oppdatert: 16. mai

Dette er en kort artikkel som vil hjelpe deg å velge lithium batteri til din bobil. Den vil se på hvor mye kapasitet man egentlig trenger, ditt daglige forbruk med nedlastbar PDF liste, og hvor du kan installere batteriene i bobilen. Til slutt har vi listet opp en liten liste med hva som er viktig å passe på med dine nye batterier.




Artikkelen sitt innhold


1. Hvor mye kapasitet trenger du egentlig?

Den enkleste måten er hvis du har et batteri som du skal bytte ut som du er fornøyd med, da kjøper du enkelt og greit et nytt batteri med samme kapasitet. (link) Hvis dette ikke er tilfellet så kan du fortsette å lese stegene nedenfor.


Hensikten med et batteri er evnen til å lagre energi, du kunne i teorien hatt et system uten batteri med for eksempel kun solceller, og en solcelleregulator, men da ville du kun hatt strøm når sola var oppe. Og det er ikke akkurat så brukervennlig. Til spørsmålet, hvor mye kapasitet trenger du egentlig? Er et generelt svar vi anbefaler 3 dager med energi backup for de dagene der du ønsker å stå stille uten og lade fra DC/DC laderen (link) og sola ikke lader noe særlig på panelene dine (link).


2. Hva er ditt daglige forbruk?

Ok, nå vet vi at du bør sikte på sånn cirka 3 dagers energiforbruk som batteribank størrelse. Da må vi se på ditt daglige forbruk. Det som du må gjøre da er rett og slett å ta en titt på alt utstyret du skal bruke, se på effekten de bruker og anslå brukstiden på de i døgnet. For eksempel vil et kjøleskap være på rundt 8 timer i døgnet og la oss si det har en effekt på 120W. Regnestykket for kjøleskapet blir da 120W ganger 8t = 960 Wt (Samme som 75 At) Til slutt ganger vi dette tallet med 3 for å få total kapasitet som kreves for å drifte kjøleskapet i 3 døgn. Dette blir 2880 Wt som er det samme som 225At. Dette er store tall og vil bli ganske kostbart i batterier, et alternativ er et mindre kjøleskap eller drifte kjøleskapet ditt på gass.


Her er en tabell du kan fylle ut for å finne ditt daglige forbruk


3. Har du nok plass under setet?

Hvis du kom frem til ett eller to batterier i forrige steg er svaret ja, du har nok plass under sete der de gamle blybatteriene dine står. Da kan du kjøpe disse batteriene (link) her hos oss eller tilsvarende størrelse hos din lokale leverandør. Hvis du trenger flere batterier anbefaler jeg å kjøpe standard lithium batterier med en litt annen passform, siden de er litt billigere en lithium batteriene som er laget spesifikt til å passe under sete i en bobil og du må ha systemet ditt et annet sted i bobilen uansett.


4. Kos deg på tur med ny batteribank!

Sånn, det var det! Etter en del jobb med å finne ut av hva du skal drifte i bobilen din sitter du igjen med akkurat den batteribanken du trenger. Husk at hvis dette virker for dyrt for hvor mye du bruker bobilen din kan du alltid endre på forbruket ditt eller satse på finvær og kjøring i stedet for å ha 3 dager i backup. Alt kommer ned til din preferanse og hvordan du liker å bruke din bobil.


Hva er viktig å passe på?

Her er en kort liste over ting som er viktig å passe på når du kjøper lithium batterier til ditt nye bobil off grid system.


Ikke underdimensjoner

Bruk mye tid på å fylle ut skjemaet ovenfor med apparater og forbruk. Det er viktig å få dette steget riktig for at du skal få et system som fungerer knirkefritt når du er ute på tur.


Solkraft

Vi anbefaler generelt alltid å fylle så mye av taket du har mulighet til med solcellepanel, panel er relativt billig og de dagene du har funnet deg en helt nydelig plass og sola skinner er det deilig å vite at du kan dra når du vil, ikke fordi du må lade batteriene med dynamoen.


Utladning og oppladning evne til batteriene

Det er veldig viktig at systemet ditt ikke trekker eller lader batteriene dine med mer en hva batteriet ditt klarer. Denne informasjonen er under teknisk informasjon i alle batteriene vi selger, hvis du skulle være noen tvil her ta kontakt enten på chat eller e-post så skal vi hjelpe deg.


Plass

Husk at du må ha plass til batteriene dine i det nye systemet ditt, det er bedre å måle to ganger før du bestiller så slipper du problemer under installasjon.



Tusen takk for at du tok deg tid til å lese denne artikkelen, jeg håper du sitter igjen med noe ny kunnskap rundt Lithium batteri bobil. Scroll litt ned og klikk deg videre inn på nettsiden min hvis du ønsker å lese om andre temaer, eller ta en titt på hva jeg tilbyr av tjenester her på offgridsystemer.no


- Vi snakkes!


 

Relaterte produkter






 

Har du vurdert noe som er fiks ferdig?

Ta en titt på produktene via knappen nedenfor for å se hva vil tilbyr av Solenergi generatorene fra EcoFlow og Topband. Dette er strømsystemer som kommer ferdig montert og er mobile. Ikke la ordet mobile stoppe deg, noen av de større versjonene kan drifte hus om du vil. Dette er virkelig kraftige saker av høy kvalitet! Det skader ikke å ta en titt :)


Bildet viser en mann som kobler opp EcoFlow til sin bobil i skogen
Mann kobler opp EcoFlow






















 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solcellepaneler



 



27 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page