top of page

Sammenligning av tilsynelatende like invertere

Oppdatert: 16. mai

Off-grid fra A til Å | Del 11

Bildet viser overskrift bildet med teksten hva er best? Inverter med eller uten transformator
Overskrift bildet

Ønsker du heller å høre artikkelen?

Vi har spilt inn artikkelen i ett lydklipp, enkelt trykk på play-knappen nedenfor og få artikkelen lest opp til deg via soundcloud.



Velkommen

Hei! Jeg heter Ole Velkommen til Off-grid systemer sin informasjonsserie som gir deg alt du trenger å vite for å realisere din off-grid drøm. Uansett om det gjelder strøm til hytta, mikrohus, bobil, båt eller annet. Disse stedene har rundt 90% like systemer, med noen unntak som jordspyd på hytta og dynamolader i kjøretøy. Resten er stort sett likt, så denne informasjonsserien/kurset passer for deg som søker etter off-grid strøm uansett!


All informasjon i Off-grid strøm fra A til Å-kurset vil bli delt på tvers av plattformer som tekst, bilder, video og podcast, slik at du kan velge hvordan du ønsker å lære nye ting. Besøk nettsiden for en oversikt over alt innholdet du kan velge mellom!


I løpet av de neste månedene vil vi jevnlig dele innhold som systematisk går gjennom alt du trenger å vite fra A til Å for å få et off-grid strømsystem som passer perfekt for deg. Dette sikrer at du verken betaler for mye for noe du ikke trenger eller ender opp med et system som ikke møter dine forventninger.


Hvis du ønsker informasjonen før alle andre, må du abonnere på vårt ukentlige nyhetsbrev som sendes ut hver fredag via e-post. Skjema for påmelding finner du på nettsiden ved å klikke på knappen.

 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solcellepaneler



 

Artikkelen sitt innhold


Sammenligning av tilsynelatende like invertere

I nettbutikken (www.offgridsystemer.no) klassifiserer vi alt som gir mening med en av fire størrelser fra liten, medium, stor og giga, for at du lettere kan sette sammen din bestilling. Sammenligningen vi skal se på nå, er på vårt medium nivå.


Vi skal se på en kvalitet transformator inverter fra Victron på 1000W. Og en annen inverter uten transformator fra EP Solar som også gir 1000W. Ved første øyekast er disse inverterene like, fordi de begge gir ut 1000W, ikke sant? Som du skal se er det ikke så rett frem.


Kostnad

Som du ser i bildet nedenfor er det transformator-løse alternativet vesentlig billigere enn Victron sin inverter med tilsvarende effekt. Ved å kjøpe kvalitet får du tydelige garantier, Victron sin garanti er på 5 år, men jeg har ikke klart å finne noe detaljert informasjon rundt EP Solar sine garantier annet enn hva som bryter dem. Det vil si at de finnes, men innholdet av garantiene er ukjent. Videre i artikkelen vil du se flere forskjeller på inverterene som forklarer prisforskjellen.


Bildet viser at vicron inverter koster 4619kr mot billig inverteren sine 2995kr
Kostnad


Effekt og effektivitet

Effektiviteten ved normale forhold er like hos begge inverterne, men forskjellen ser du på mer ekstreme situasjoner som ved varme og maksimal kortvarig effekt. Egetforbruket er også doblet ved det billigere alternativet. Victron sin inverter stepper opp spenningen ved hjelp av en transformator, der den andre bruker elektroniske komponenter til å oppnå det samme. Det er en fordel å ha en inverter med transformator hvis du skal bruke ting med rask og høy oppstartstrøm som pumper og motorer, ellers har det ikke noe særlig å si.


Bildet viser effekt og effektiviteten til begge inverterene der Victron kommer best ut
Effekt og effektivitet


Konfigurerings muligheter

En annen grunn til at Victron sin inverter koster mer er fordi den har kommunikasjonsport og konfigurerbare parametre. Den kan også få bluetooth ved hjelp av en BT smart dongle som må kjøpes i tillegg.


Bildet viser konfigurerings mulighetene til begge inverterene der den billige har ingen
Konfigurerings muligheter


Vekt og størrelse

Valg av inverter faller på kvaliteten du ønsker, både i selve produktet og ro i sjelen som en garanti gir. Det er også viktig om du trenger funksjonaliteten til en transformator eller ikke. En annen stor ting rundt valg av inverter er om du ønsker å kunne konfigurere og kommunisere med din inverter mer enn bare å skru den av eller på. Til slutt har vekt og størrelse mye å si i flere off-grid løsninger.


Bildet viser inverterene sin vekt og størrelse der Victron er den største og tyngste
Vekt og størrelse


Tusen takk for at du tok deg tid til å lese denne artikkelen, jeg håper du sitter igjen med noe ny kunnskap rundt "Sammenligning av tilsynelatende like invertere" . Scroll litt ned og klikk deg videre inn på nettsiden hvis du ønsker å lese om andre temaer, eller ta en titt på hva vi tilbyr av tjenester her på https://www.offgridsystemer.no


- Vi snakkes!


 

Relaterte produkter




 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solcellepaneler



 

Mest spurte spørsmålene rundt "Sammenligning av tilsynelatende like invertere" besvart


Hvor stor inverter trenger jeg?

Hvor stor inverter du trenger er helt avhengig av hva du skal bruke den til. Hvis du skal matche den til et batteri du alt har er det en generell regel at du kan trekke 10-20% av kapasiteten. Hvis du har lithiumbatteri kan du se i databladet for å se hva BMSen tillater.


Hva gjør en inverter?

En inverter konverterer likestrøm DC fra et batteri eller solceller om til brukbar vekselstrøm AC slik du er vant til å bruke i hjemme ditt.


Hvor stor inverter trenger jeg?

Hvor stor inverter du trenger er helt avhengig av hva du skal bruke den til. Hvis du skal matche den til et batteri du alt har er det en generell regel at du kan trekke 10-20% av kapasiteten. Hvis du har lithiumbatteri kan du se i databladet for å se hva BMSen tillater.


Er inverter og omformer det samme?

Ja, inverter er det samme som omformer fordi inverter er det engelske ordet for omformer. Vi bruker også vekselretter og spenningsomformer til å beskrive tilsvarende produkter.


Hvor mye strøm bruker en inverter?

En inverter vil bruke litt effekt på å være påslått pågrunn av alle de raske endringene av FETs bryteren i inverteren blant annet. Du kan spare inntil 90% effekt ved å sette inverteren din i søkemodus.

 

6 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page