top of page

Solcelleanlegg 12V – Din komplette guide til strøm på hytta, i bobilen eller båten


4 venner koser seg på hytta med solcelleanlegg 12v
Koser seg med solcelleanlegg 12V

Intro

Har du en hytte uten strømnett, en bobil eller båt du bruker på tur, og vurderer et 12V solcelleanlegg? Da har du kommet til riktig sted! Et 12V solcelleanlegg er en enkel og effektiv løsning for å gi deg strøm der du trenger det, enten det er til lys, kjøleskap, eller å lade mobilen. I denne guiden går vi gjennom alt du trenger å vite – fra hvordan systemet settes opp, til hva slags utstyr som er best, og hvordan du kan utvide systemet ditt etter hvert som behovet vokser.

 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solcellepaneler



 

Artikkelen sitt innhold


Hva er et 12V solcelleanlegg, og hvorfor er det så populært?

12V solcelleanlegg er supert for deg som trenger strøm i mindre skala, men uten alt stresset med høye spenninger og komplisert installasjon. Det passer perfekt for hytta, bobilen eller båten, der du kanskje bare trenger strøm til det mest nødvendige, som lys, kjøleskap, eller lading av småelektronikk. Dessuten kan du enkelt bygge det ut etter hvert som du får behov for mer strøm, uten å måtte rive ned hele systemet.


Viktige komponenter i et solcelleanlegg

Når du setter opp et solcelleanlegg, består det stort sett av tre hoveddeler: solcellepaneler, en regulator og en batteribank. Solcellepanelene er det som fanger solenergi og gjør den om til elektrisitet. Det er her ting som åpen kretsspenning (Voc) og maksimal effekt (Pmax) blir viktige – de bestemmer hva slags regulator du trenger.


Regulatoren, som vi anbefaler at er en MPPT-modell, sørger for at du får mest mulig strøm inn i batteriet. En god MPPT-regulator justerer spenningen fra solcellepanelene slik at batteriet får akkurat det det trenger, og kan gi mye mer effektivitet sammenlignet med andre typer regulatorer. Så er det batteribanken. Den lagrer strømmen som solcellepanelene genererer, slik at du kan bruke strøm også når solen ikke skinner.


Slik kobler du sammen solcelleanlegget

Koblingen av et solcelleanlegg kan virke komplisert, men det er ganske rett fram når du først kommer i gang. Du starter med å koble regulatoren til batteriet. Det er viktig å begynne med minus-kabelen før du kobler til den positive, for å unngå kortslutninger og andre uhell. Etter det kan du koble solcellepanelene til regulatoren, der du følger de tydelige merkene for hvor pluss og minus skal inn. De fleste regulatorer har også tilkoblinger for last, men dette bruker vi sjelden – vi anbefaler heller å koble lasten via en sikringsboks.

Hvis du planlegger å utvide systemet senere ved å legge til flere paneler, er det ingen grunn til bekymring. Du trenger ikke å bytte ut regulatoren du allerede har, men kan enkelt koble til en ny parallelt med de nye panelene. Dette gjør det lett å bygge ut anlegget uten å måtte gjøre store endringer.


Victron Easy Solar 2 GX – Den beste løsningen for deg

Hvis du vil ha utstyr av topp kvalitet som gjør installasjonen enklere og ser ryddigere ut, bør du ta en titt på Victron Easy Solar 2 GX. Dette er en alt-i-ett-enhet som kombinerer solcellelader, landstrømlader og 230V inverter i én pakke. Den gjør jobben med å koble sammen flere enheter mye enklere og eliminerer behovet for masse kabler. Dette produktet gir deg en enkel, effektiv og ryddig installasjon, og du får alt du trenger i én boks. Du kan sjekke ut produktet i vår nettbutikk her.


Kjøp komplette solcellepakker hos oss

Er du klar til å sette opp ditt eget solcelleanlegg? Vi har komplette solcellepakker som passer til både hytta, bobilen og båten. Disse pakkene inkluderer alt du trenger for å komme i gang med en gang, og er satt sammen med det beste utstyret på markedet. Sjekk ut vårt utvalg av kraftpakker her, og se hvordan du kan få pålitelig strøm der du trenger det!


Et 12V solcelleanlegg er en enkel, effektiv og fleksibel løsning for deg som ønsker strøm der strømnettet ikke rekker. Det kan enkelt bygges ut etter behov, og med utstyr som Victron Easy Solar 2 GX, blir jobben med å installere og bruke systemet mye enklere. Hvis du er usikker på hva du trenger, eller bare vil ha råd til hvordan du kommer i gang, er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen det perfekte anlegget for dine behov!

 

Relaterte produkter




 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solcellepaneler



 

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page