top of page

Solcellepanel hytte

Oppdatert: 16. mai

Denne artikkelen vil gå igjennom de mest spurte spørsmålene rundt solcellepanel på hytta. Du vil også få se hvordan du kan få ett fullverdig system med både 230V og 12V og eneste monteringen du trenger er å koble til solcellepanelet, alt annet er klart og systemet kan bokstaveligtalt rulles inn i hytta og fungere fra første dag du får den i posten!



Trehytte med selvprodusert strøm
Trehytte med selvprodusert strøm

Artikkelen sitt innhold

Hvordan få solcellepanel på hytta uten montering?

Du har kanskje vurdert å få eget solcellesystem på hytta di en stund, men hørt at det er mye komplisert arbeid. Det behøver det ikke å være, systemet som vi anbefaler til hytter er EcoFlow sine solcelleaggregater. Kjapt og enkelt så lager EcoFlow alt i ett bokser med batterier som enkelt plugges til ønsket lademulighet. De har innebygde 230V stikk og forskjellige USB og 12 volt stikk, den krever altså ingen installasjon. Plug and Play, enklere blir det ikke!


Vi selger systemene i tre forskjellige størrelser, men det skal du få se lenger ned i artikkelen. Først skal vi se nærmere på det du kom hit for, solcellepanel på hytta.


Holder det med solcellepanel som kraftkilde på en hytte?

Ja, det spørs. Med gode solforhold er det ingen problem, da holder solcellepanel i massevis. Så lenge du har nok paneler til ditt bruk så klart, men på en hytte skal det godt gjøres å bruke mer en hva to, tre paneler kan gi deg hvis du har bra med sol på hytta de.


Hvis du ønsker er det veldig enkelt å koble til EcoFlow sitt drivstoff aggregat som er fullstendig justerbar via EcoFlow sin APP. Den kan veldig enkelt legges til systemet i etterkant hvis det skal vise seg å ikke være nok kraft i paneler til ditt bruk.


Hvor mye solcellepanel trenger jeg?

Hvor mye solcellepanel du trenger er helt avhengig av forbruket ditt. Og dine solforhold på hytta. Generelt vil jeg anbefale å starte på 200W eller 335W også velge en EcoFlow med rom å vokse på. Sannheten er at det er svært vanskelig å anta sitt eget forbruk nøyaktig, paneler er ikke så dyrt så dette er noe du enkelt kan legge til mer av hvis nødvendig.


Hvor mye strøm gir et solcellepanel?

Hvor mye strøm et solcellepanel gir er skrevet under teknisk informasjon til hvert enkelt panel. En veldig viktig ting å vite er at strømmen beskrevet er strømmen ut av panelet med hensyn til panelet sin spenning. Strømmen som du får inn i batteriet vil være som oftest 2-3 ganger høyere på grunn av batterispenningen ofte er 2-3 ganger lavere en solcellepanel spenningen.


Spørsmål rundt vær, årstider og solcellepanel på hytta

Det er mange myter og misinformasjon rundt hvor effektive solcellepaneler er i Norge. Noen mener til og med at det ikke er noe vits med solcellepanel på hytta, fordi det vil aldri være nok. Dette stemmer så klart ikke, et aggregat er fint det, men som en backup. Du vil vel ikke dra på hytta for å høre på aggregatet putre dagen lang? Ta en titt litt lenger ned for å få svar på de mest spurte spørsmålene rundt solcellepaneler og vær.


Hvor mye produserer solcellepanel om vinteren?

Hvis solcellepanelet ditt er dekket av snø om vinteren produserer det ingenting. Det er derfor veldig viktig å holde panelet ditt snøfritt.


En ting som mange ikke vet er at solcellepanel ikke liker varme. Og at de blir mer effektive når de er kalde. Ja det er mindre sol på vinteren, men med en høynet effekt er ikke solcellepaneler helt ubrukelig om vinteren! De produserer fortsatt en del strøm, bare ikke like mye som på sommeren.


Hvordan virker solcellepanel om vinteren?

Ett solcellepanel virker faktisk bedre om vinteren fordi de liker seg i kulda, men panelene må ryddes for snø for å fungere. I det store og det hele er det mindre sol om vinteren så resultatet blir at solcellepanelet produserer mindre enn på sommeren, selv om det i teorien virker bedre. Fordi solkraften generelt er vesentlig svakere.


Hvor mye strøm produserer solceller når det er overskyet?

Svaret på om hvor mye strøm som produseres av solceller når det er overskyet vil variere veldig ut i fra typen panel du har.


Hvis det er delvis overskyet produserer de billige panelene omtrent ingenting, men PERC panelene vi selger her på offgridsystemer klarer å fange opp nok solstråler til å fortsette å gi strøm selv under skyforhold.


Når er solcellepanel mest effektivt?

Solcellepanel er mest effektivt når solen skinner rett på det, men panelet fungerer omtrent optimalt i en mye større vinkel en det. Generelt lønner det seg å montere panelet rettet rett mot solen klokka 14:00. Det er viktig å si at dette er en generell anbefaling og vil variere fra hytte til hytte.


Hvor er det lurt å ha solcellepanel?

Det er lurt å ha solcellepanel montert slik at panelet ikke påvirkes negativt av skygge. Du må tenke på mer en bare trær rundt hytta di, men også om du har noen form for antenne på taket eller hvor pipa er fordi de kan også skape skygge på panelene dine.


Hva koster det å montere solcelleanlegg på hytta?

Svaret på dette vil variere stort ut i fra hvor stort anlegg du trenger, men her er ett stort, ett vanlig og ett lite system-eksempel som du kan kjøpe her i dag i min nettbutikk hvis du ønsker. Systemene jeg selger krever ingen montering annet en å plugge solcellepanelet til solcelle-aggregatet fra EcoFlow, systemene dems er helt perfekt for hytter fordi de er store, men fortsatt mobile så du kan bruke de som for eksempel backup i huset ditt når du ikke er på hytta. Ta en titt:


Lite hytte solcelleanlegg eksempel

EcoFlow RIVER 2 Pro Powerbank 768Wh med ekstra batteri og Skanbatt solcellepanel 200W PERC og skjøtekabel på 6 m.

Total kostnad cirka 20 000 kr



Vanlig hytte solcelleanlegg eksempel

EcoFlow DELTA Max 2000 med ekstra batteri og to stk Skanbatt solcellepanel 335W PERC og skjøtekabel på 6 m.

Total kostnad cirka 55 000 kr



Stort hytte solcelleanlegg eksempel

EcoFlow DELTA Pro med ekstra batteri og tre stk. CSUN solcellepanel 450W PERC og skjøtekabel på 6 m.

Total kostnad cirka 90 000 kr



Tusen takk for at du tok deg tid til å lese denne artikkelen, jeg håper du sitter igjen med noe ny kunnskap rundt solcellepanel på hytta . Scroll litt ned og klikk deg videre inn på nettsiden min hvis du ønsker å lese om andre temaer, eller ta en titt på hva jeg tilbyr av tjenester her på https://www.offgridsystemer.no



 

Relaterte produkter






 

Har du vurdert noe som er fiks ferdig?

Ta en titt på produktene via knappen nedenfor for å se hva vil tilbyr av Solenergi generatorene fra EcoFlow og Topband. Dette er strømsystemer som kommer ferdig montert og er mobile. Ikke la ordet mobile stoppe deg, noen av de større versjonene kan drifte hus om du vil. Dette er virkelig kraftige saker av høy kvalitet! Det skader ikke å ta en titt :)


Bildet viser en mann som kobler opp EcoFlow til sin bobil i skogen
Mann kobler opp EcoFlow






















 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solcellepaneler



 



149 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page