top of page

Vurderer du solcelleanlegg til hytte? Da må du vite dette først

Oppdatert: 16. mai

Bildet viser en kvinne sitte å se ut av ett vindu fra hytten sin.
Koselig og varm hytte

Et solcelleanlegg på hytta vil øke komforten betraktelig, uavhengig om du investerer i ett stort eller lite anlegg. Det er mye regler på hva som er lov og ikke, hvis disse ikke følges og noe skjer kan det koste deg dyrt. Denne artikkelen vil gi deg en løsning som er uproblematisk og lovlig å installere selv, alt du trenger å gjøre er å plugge i sammenleggbare-solcellepanel og/ eller aggregat og nyte strøm på hytta uten noe form for installasjon, les videre hvis dette høres ut som en fin løsning til din hytte, eller gå direkte til butikken for å se på utvalget av solenergi generatorer!


 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solenergi generatorer



 

For deg som ikke er så glad i å lese har jeg startet denne artikkelen med det solcelleanlegget vi anbefaler mest til våre kunder som ønsker et plug and play solcelleanlegg til hytta, nemlig EcoFlow Max 2000.



Hvor stort solcelleanlegg trenger jeg på hytta?

Svaret på hvor stort solcelleanlegg du bør ha på hytta koker ned til hvor mye er du villig til å betale for komfort og trygghet. Hvis du ønsker en generell anbefaling vil jeg anbefale EcoFlow Max 2000 med et ekstra batteri. Denne powerbanken har en inverter effekt på hele 2400W og en total batterikapasitet på 4032Wh når den er koblet sammen med ett ekstra batteri. Det går an å koble til enda et batteri for å øke batterikapasiteten til 6000Wh og du kan koble til gass og bensin aggregat fra EcoFlow for enda mer effekt! Enheten kan lades med hele 800W solceller, hvis du kjøper sammenleggbare paneler som ikke krever noe installasjon er dette plug and play uten noe ekstra monterings kostnader.


Artikkelen sitt innhold


Det enkle er ofte det beste

Et solcelleanlegg til hytte kan fort bli komplisert og uoversiktlig med flere komponenter, ledninger og sikringer. Det å dimensjonere og sette sammen et solcelleanlegg med alt dette er en kjempe gøy og givende ting, men det er ikke for alle og slike anlegg krever som oftest godkjennelse for at de skal være lovlige, hvert fall med fastmontert solcellepanel og lagt opp 230V.


Derfor har vi på offgridsystemer både disse DIY produktene og vi kommer nå med EcoFlow sine plug and play anlegg som virkelig er en gamechanger for deg som vil ha noe fiks ferdig. Så lenge du lader EcoFlow opp med sammenleggbare paneler krever anlegget heller ingen godkjenning eller søking om "byggetillatelse". Vi selger EcoFlow fra 3 399 kr helt opp til 41 995 kr for å kunne dekke alle behov til enhver sitt bruk på hytta.


Fordeler og ulemper ved sammenleggbare paneler

Den største fordelen med sammenleggbare paneler er at de kan flyttes på slik at du kan få mest mulig ut av sola til enhver tid. Den andre veldig store fordelen er at de er ikke en fast installasjon, det betyr at det ikke kreves en elektriker til å montere dem slik som det gjør med andre paneltyper. Og du må heller ikke søke om fasadeendring eller følge andre utseende lover på ditt hytteområde.


Ulemper med panelene er at de generelt koster litt mer, og de slites raskere ut fordi du beveger på dem. Til slutt så tåler de heller ikke noe særlig regn, du må derfor huske å ta dem inn hvis det blir dårlig vær. Her vil et fastmontert anlegg være lettere siden det bare står der uavhengig av været.


Tusen takk for at du tok deg tid til å lese denne artikkelen, jeg håper du sitter igjen med noe ny kunnskap rundt solcelleanlegg hytte . Scroll litt ned og klikk deg videre inn på nettsiden min hvis du ønsker å lese om andre temaer, eller ta en titt på hva jeg tilbyr av tjenester her på https://www.offgridsystemer.no


- Vi snakkes!


 

Relaterte produkter




 

Mest spurte spørsmålene rundt solcelleanlegg hytte besvart


Hva koster solcelleanlegg hytte?

Kostnaden til solcelleanlegg hytte vil variere ut i fra hvor stort forbruk du ønsker å dekke. Våres generelle anbefaling for ett vanlig solcelleanlegg som vil kunne drifte høy effekt 230V utstyr som en koketopp og airfryer med opp til 2400W effekt vil koste deg 65 880kr. Dette er med EcoFlow Delta max 2000 + ett ekstra batteri og 2 stykk 400W sammenleggbare solcellepaneler som er maksimalt hva denne enheten klarer.


Selve enheten koster 24 495kr alene også koster ekstra batteriet 17 995kr og hvert panel 11 695 kr. Her kan du spare deg for ett panel og ende opp på 54 185kr og eventuelt oppgradere senere.


Det samme gjelder ekstra batteriet også se hva du trenger til ditt bruk. Systemet kan totalt utvides med to stykk ekstra batterier. Så her er det mye fleksibilitet og kostnadene kan variere fra det minimale på 24 495 kr og helt opp til 83 875 kr, legger du med et aggregat også for å virkelig maksimere er du helt opp i 103 363 kr.


Kan jeg installere solcelleanlegg selv?

Nei, du kan ikke installere solcelleanlegg selv. Med mindre du kjøper et solcelleanlegg som er helt stand-alone og som ikke fører til noen fast installasjon. Da er det ikke noe og installere, men du får fortsatt et solcelleanlegg i for eksempel hytten din. Dette løses med EcoFlow produktene som vi selger her på offgridsystemer.


Hvor mye strøm produserer 1 m2 solcellepanel?

Hvor mye strøm som produseres per 1 m2 solcellepanel vil variere ut i fra solcellepanelet du har, men for å prøve å gi et svar har jeg sett på Skanbatt sitt 335W PERC solcellepanel. Panelet har en total overflate på 1.66 m2 som gir en effekt på 202W per m2.


Er solceller søknadspliktig?

Dette spørs på hva reglene er der du skal ha solcellepaneler. Noen steder anser solceller som en fasadeendring for eksempel og da må dette søkes om. Så lenge det er snakk om fastmonterte solceller, hvis du går for sammenleggbare og mobile solceller er det ingenting å søke om fordi det er ingen fast endring. Du vil naturligvis ta dem ut og inn på grunn av slike paneler blir blant annet ødelagt i dårlig vær fordi de tåler mindre "smeller" av for eksempel hagl og tåler som oftest ikke regnvær heller.


 

Off-grid systemer

NETTBUTIKK



Klikk på knappen nedenfor for å gå til vårt nøye utvalgte tilbud av solenergi generatorer



507 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page